header2

Motorfiets

Elke motorrijder weet dat de accu een punt van aandacht is. Vaak wordt een motor tegen het einde van het “mooi-weer seizoen” weggezet met het idee dat deze nog wel een keer wordt gebruikt. In de praktijk wordt de motor dan vaak niet meer gebruikt en bedenkt men na enkele maanden pas weer dat de accu er nog inzit. Met het gevolg dat de motor dan vaak niet meer start en de accu zodanig is beschadigd dat deze niet meer tot volle kracht geladen kan worden. Zonde  en onnodig!

Ons advies: Wanneer u de motor wat langere tijd niet gebruikt, koppel de accu dan los en zet deze in volgeladen toestand weg op een droge, vorstvrije plaats. Laadt de accu ongeveer eens per maand even op. Gebruik van een automatische druppellader met onderhoudsfunktie is uiteraard ook goed, maar zorg er dan wel voor dat het een lader van goede kwaliteit is; een lader van slechte kwaliteit zal meer stukmaken dan onderhouden. Wij adviseren Optimate acculaders, uiteraard hebben wij diverse laders in verschillende prijsklassen in huis.

Voor een nieuwe accu voor uw motorfiets bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben zowel standaard lood-zuur, AGM als droge accu’s op voorraad, van 3 tot 30Ah. Wij voeren de merken Varta, Landport en Yuasa. De meeste types worden met een zuurpakket geleverd en zijn hierdoor geschikt voor verzending per pakketdienst; de meest gangbare accu’s kunnen worden besteld in onze webshop op deze site. Staat uw type er niet bij? Mail het type door, wij kunnen u altijd de juiste accu leveren!

Uw accu direct bestellen?

Ga naar de webshop >>

 

 


 
webdesign door ipsis