header2

Historie

Zuidewind B.V. is opgericht in 1926 door de heer R.W. Zuidewind, de grootvader van de huidige eigenaren Rob en Peter Zuidewind. In de beginperiode werd met name petroleum verkocht en middels paard en wagen huis-aan-huis bezorgd voor het warmstoken van de huizen en voor de kooktoestellen van de inwoners van Purmerend en de omliggende dorpen. Al snel werden paard en wagen opgevolgd door tankwagens en breidde het bedrijf zich uit met onder andere de verkoop van gasflessen.

paard en wagenNa de overname door zoon P.R. Zuidewind na de oorlog, verhuisde het bedrijf in 1958 naar de Wagenweg in Purmerend, waar in 1966 een tankstation werd gebouwd. In 1989 werd het bedrijf voortgezet door de derde generatie en werd middels een grootscheepse onder- en bovengrondse verbouwing het huidige selfservice tankstation opgericht, compleet met ruime, moderne shop en een werkplaats waar accu's en autobanden werden verkocht en gemonteerd. Van 1995 tot 2010 werd daarnaast de exploitatie van het tankstation BP De Koog, eveneens in Purmerend gevestigd, gevoerd.

Op 2 september 2011 bestond Zuidewind B.V. 85 jaar. Bijzonder is dat het bedrijf al vanaf het prille begin in 1926 brandstoffen van het merk BP verkoopt. Hiermee mag Zuidewind zich de oudste BP dealer in de Benelux noemen.

De verkoop van autobanden is enige jaren geleden gestaakt, waarna het bedrijf zich nog meer heeft gericht op de levering van accu's. Inmiddels is deze afdeling geworden tot een compleet centrum waar onder de naam Zuidewind Accuservice Purmerend alle soorten accu's en batterijen worden verkocht. In 2006 werd een speciale puntlasmachine geïmporteerd om zelf batterijpakketten te kunnen fabriceren, hetgeen met name wordt toegepast bij de revisie van accu's van electrische fietsen en handgereedschap. Door de aanhoudende groei van het accurevisiebedrijf (met name op het gebied van electrische fietsen) is een 2e machine aangeschaft en kunnen alle pakketten worden samengesteld. Daarnaast is Zuidewind momenteel qua assortiment waarschijnlijk de grootste aanbieder van nieuwe accu's en opladers voor e-bikes in Nederland en wordt geleverd aan particulieren, fietsvakhandel en enkele importeurs en onderdelengroothandels. Alweer enkele jaren geleden werd hiertoe ook een webshop ingericht. Onderdelen en eindprodukten worden rechtstreeks betrokken uit met name Duitsland, Taiwan en China. Klanten bevinden zich door heel Nederland en Vlaanderen, daarnaast hebben wij inmiddels geleverd aan klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Noorwegen, Denemarken, Letland, Ierland, Suriname en Aruba.


 
webdesign door ipsis